Det var tisdag morgon, Becka och C skulle in till förlossningen för igångsättning. Klart man va orolig som mamma hur allt skulle gå.
Åkte in till dem vid lunch med lite mat så de fick i sig det de ville, hahahah mac donalds vart de. De va så lugna båda två och allt verkade gå som det skulle. Pratade med Becka nångång i telefon under kvällen, men de va ganska lugnt. Dock hade jag hemskt svårt att sova när jag inte visste vad som hände därinne, de vart en låååååååång natt ska ja säga, vaknade till o med långt före klockan på morgonen. Då hade hade ja fått ett mess av C att det hade vart jobbigt under natten och hon hade haft hemskt ont, han bad mig komma in när ja kört Rasmus till bussen.... Snacka att mammahjärtat slog hårt då. Hade fått en liten lista på vad ja skulle ha med in, frukost och choklad, dricka och ISkallt vatten till Becka. Detta fixar mamma så klart... <3
 
Kom in till förlossningen kl 8 på morgonen. Becka hade värkar men skötte sig såååå bra. Andades helt rätt och fullt fokus. Så jag passade på att äta då jag kände att det kunde gå fort sen. Kände mig lugn, så vi pratade en del jag och C. Becka va lugn med och det kändes skönt.
 
Kl 8.50 kom de och gjorde en undersökning på henne och tog hål på hinnorna. Usch det kommer jag ihåg, sen börjar de på allvar. Becka va grym, stark och duktig. Visst hade hon ont och hon klagade lite men var superduktig tycker jag. Senare fick hon lustgas, jag vet att ja älskade min lustgas, men Becka tyckte inte riktigt att de va för henne, så hon andades istället och gjorde de kanonbra.
 
Tänkte ofta på va duktig C var som stöttade, peppade och såg till att hon andades när hon skulle, grymt gjort av honom tycker ja för och va första barnet. <3
De gjorde fler undersökningar av henne, allt såg bra ut. Men nu började Becka få så ont att de skulle göra en ryggmärgsbedövning. Tänkte flera gånger att gud va gött, då ja bara fick de med Becka och inte med någon av de andra. Pratade med henne lite lungt när de vände henne och gjorde klart för att sätta den, bara smekte henne över håret och sa att snart gör de inte ont längre gumman.... Men då värkarna kom så tätt så kunde inte Becka krumma ryggen. Stackare kände ja, det är så nära att de inte ska kännas så hemskt längre. Ville så gärna hjälpa, men ja kunde inte göra så mycket just då. Pratade med henne bara.
 
När ja sitter där viskar Becka... Jag vill bajsa. Jag hajade till direkt. Jag tittar på sköterskan och talar om vad hon sa, och att hon kanske ska kolla hur de ligger till, detta gör hon och konstaterar att hon är fullt öppen och ska krysta. Känslorna som kom då, ja de va både skönt och jobbigt för ja visste hur de känns att krysta utan bedövning. Men jag och C tog plats på varsinn sida om henne, jag hjälpte henne med lustgasen och vi peppade henne hela tiden. Hon gjorde allt rätt tösen min. Med fullt fokus. Hon grät lite en gång när huvudet va på väg, då grät C med och jag kände mig helt plötsligt väldigt maktlös. Vad gör jag, hur gör jag, vad säger jag. Men bet mig i läppen, smekte Becka över håret och sa att nu snart är han här gumman, nu är det snart klart. Jag såg hur hon fokuserade sig och tog i för kung och fosterland. Jag såg när huvudet kom och sa att nu gumman är han här, nu får du honom på bröstet. Jag grät och Becka grät C va helt förstörd och såååå lycklig pappa. Den känslan var obeskrivlig. Känslan att få se sitt barnbarn födas va de häftigaste, mäktigaste jag vart med om. Kände mig så stolt över dem båda. Becka va så fruktansvärt stark och C va så duktig med att hjälpa och stötta henne. Jag va så glad över att ha fått vart med och sett detta, har ju bara vart i hennes sits tidigare ju så detta va häftigt. Mina fingrar va ganska ömma efteråt kan ja lova, men det var så värt det. Grymma Becka som orkade med detta och var så stark hela tiden. Men du hade ju fått många tips tidigare av så många så detta kunde du utan och innan. 
 
Tack för att jag fick vara med och dela denna upplevelsen med er båda.
Tack för att jag fick mitt första barnbarn. Min älskade lilla Maximilian <3
Tack för att ni var ett sånt grymt team.
 
Detta gjorde vi bra allihopa. Team Becka <3 

(null)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress