Jag har funderat kring detta ett bra tag, till och med innan jag blev gravid. Att prata om sitt utseende, vad man vill ändra, hur man ser ut och man betonar det väldigt ofta negativt m.m. Jag vill verkligen tänka på hur jag yttrar mig kring detta när jag har barn.
 
Det kan vara jobbigt redan nu att både prata om och höra från olika människor. Det finns de kompisar som alltid varit mindre än mig och trots det yttrat sig om hur stora dem är. Dem har stått bredvid mig och sagt det och dem vet mycket väl att jag är större. Jag vet, man ser inte det där ur samma synvinkel, men ibland tar det hårdare än många tror. Jag är större än många av mina vänner och jag får lite panik över det. Inte för att det spelar någon roll egentligen, men jag tar inte hand om min kropp lika bra som många andra. Jag vill orka det, men jag gör inte det just nu och jag får bara låta det vara så helt enkelt.
 
Men vart ville jag egentligen komma med detta? Jo.. Jag kan ofta yttra mig om hur jag ser ut, på ett negativt sätt. Jag vet ju hur ont det gjort i mig när mina vänner pratat så om sig själva nära mig. Så att jag pratar så runt andra lär kännas likadant? Kanske värre om jag har otur, jag vet inte vad dem tänker och inte säger högt till mig. Därför vill jag försöka att tänka om för att det inte ska drabba mitt barn. Den ska se sig själv på ett annat sätt än vad jag ser på mig. Jag kanske får säga att jag ska iväg och träna för att bli stark och inte för att bli smal, det kan vara ett exempel. Jag vill att mitt barn ska se sig som en fin person och inte bryta ner sig på saker som samhället säger "inte duger".
 
Du får vara precis som du är och som du vill vara, men låt inte andra styra din vilja för hårt. Då kommer du att förändras utan att du tänker på det.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress