Julafton, julklappar, uppskattning, överdrivet, ångestfyllt.. Ja, dem orden är några som hör ihop kan man väl lugnt säga. Jag diskuterade detta med Julia igår, varför ska det vara så extremt kring jul? Varför kan man inte hålla det på den mysiga nivån? Jag förstår inte..
 
Många som känner mig tänker säkert "men du har ju alltid fått mycket julklappar och mycket dyrt" och ja, tyvärr har jag det dem senaste åren. Men jag har alltid varit tacksam! Jag har dock aldrig krävt många eller dyra julklappar, det är mer något mamma och pappa velat göra för att dem haft möjlighet. Men idag, några år senare, så vet jag inte om jag gillar det så mycket faktiskt..
 
Jag brukar alltid fråga folk "vad önskar du dig eller behöver du?" och det ger oftast en bättre inblick i vad man ska köpa. Jag gillar både att ge bort och få saker jag önskar mig eller behöver, känns som att grejerna blir mer uppskattade samt att man lägger pengarna på någonting som personen i fråga verkligen vill ha eller behöver som sagt. 
 
Detta med julafton för mig är god mat tillsammans med familjen, få klappar som inte tar flera timmar och som dessutom inte har ruinerat någon på något vis. Bara värme, mys, kärlek o massa underbar julmusik!
 
Idag ska i alla fall jag tillsammans med Julia in till Karlstad för att funda julklappar. Har en lista att gå efter vilket känns väldigt bra. Så detta kommer nog lösa sig hyfsat smärtfritt ändå! 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress