Vill börja med att öppet be om ursäkt till alla dem gravida kvinnor jag mött under åren. Att jag möjligtvis sagt något olämpligt om er mage, att ni är runta/tjocka osv. Det är fan inte okej att säga det, inte alls!
 
Jag blir lika ledsen varje gång någon säger i telefonen eller i verkligheten "hej tjockis" eller liknande. Jag tycker varken det är kul eller okej någonstans faktiskt. Har varit med om det flertal gånger nu och jag blir lika ledsen vem som än säger det. Vad ger en person rättighet till att kalla en gravid kvinna tjock "bara för att" man bär på ett barn och blir större vecka för vecka? Kan någon förklara det för mig?
 
Jag har jätte ångest över hur min kropp ser ut just nu trots att jag vet att det är för en fin sak. Det spelar ingen roll, vad mina känslor känner är det jag känner, kan tyvärr inte styra det. Jag känner mig inte alls vacker, verkligen inte. Hoppas bara att det lättar på denna ångest när jag fått en mer tydlig gravidmage, då hoppas jag att jag vill visa den istället för att dölja den.
 
Ni där ute har absolut ingen aning om hur den gravida kvinnan känner inombords under sin graviditet, hur hon själv tycker om sin kropp eller hur hon mår gällande förändringen på kroppen. Så snälla.. Var försiktiga med vad ni säger, det kanske sårar mer än ni tror, det sårar i alla fall mig.
 
Tess

Fina du! Jag förstår verkligen hur du känner och känner igen mig på många sätt. Jag tycker inte att man borde kommentera någons utseende på det sättet över huvud taget. Samtidigt tycker jag att det är sorgligt att vi lägger så himla mycket negativ betydelse i ordet tjock. Stor kram till dig, du är vacker precis som du är!

Svar: Tack för de fina orden och du har helt rätt i det du skriver på alla plan. Inte min mening att låta negativ kring ordet tjock. Mer det att för MIG är det väldigt känsligt då jag kämpat i många år med min vikt fram och tillbaka. Det tar hårt när man får höra det nu när man vill vara fin men inte känner sig så fin. Hoppas du förstår hur jag menar!
Kram & detsamma, verkligen <3
Rebecka Karlsson

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress