Åren nu för tiden går så himla fort, snart är vår lilla Queen i stallet 2år och börjar närma sig det "stora året". Vad är våra planer med henne egentligen? Tänkte skriva lite om det!
 
Först och främst i sommar, så kommer det bli lite mera löshoppning hemma. Hon kommer få öva och gå i omgångar. Som vi gjorde sist hon fick prova lite sockerbits-höjd. Då fick hon göra det tre gånger med en dags mellanrum. Sedan dess har hon vilat och bara fått springa av sig i paddocken lite då och då, men inga hinder. Men i sommar kommer hon få några tillfällen innan hon får hel sommarvila. Lugnt och försiktigt helt enkelt.
 
I höst kommer det påbörjas inridning. Hon ska få ha sadel och longeras, mycket sådant som jag gjorde när Bandit var i den åldern, öva, öva, öva! Han var ju en riktig pärla att rida in och rida överlag. Denna damen är det mera bett i kan man säga, mer som Aelsa blir hon helt säkert.
 
Nästa år blir hon då 3år och inridningen ska vara avklarad och hon ska kunna gå i alla gångarter lite lätt och försiktigt. Tror dessutom att hon blir lätt att lära, vilket känns kul! Sen blir det ju då treårstest sommaren 2019. Hoppas på att ha henne så pass bra förberedd att hon får riktigt bra poäng. Planen är dessutom att inte vara på Lilleruds treårstest som vi varit på tidigare. Vi kommer åka till Örebro denna gång. 
 
Varför vill vi ha så bra poäng som möjligt på testet? Jo, för när hon sedan gått sitt treårstest så är planen att hon ska betäckas. Det var något vi har med i avtalet när vi köpte henne, att uppfödaren skulle få ta ett föl på henne som 3åring. Oavsett om hon har möjlighet eller ej så kommer hon nog betäckas i alla fall. Tror det är en bra erfarenhet för den unga hästen och vet många som gör så vilket har funkat jätte bra.
 
Ser verkligen fram emot denna tid med henne, tror verkligen på denna lilla damen!
 
Titta på min lilla gris, han var sååå snäll! Helt otrolig häst det där.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress