I förrgår red jag Bandit och vi körde markarbete med bommar. La fram både cavaletti samt galoppbommar och han skötte det super bra, jämn och fin. Lätt i handen och arbetsvillig som bara den. Någon jag också märkt som förvånat mig är hur smidig han blivit i rörelserna, lyssnar super bra på skänklarna för att flytta både hastigare och mjukt. Det är en svaghet han haft tidigare men nu känns det som att en spärr har släppt eller så har jag gett 110% när jag rider, har ingen aning haha. 
 
Att öka och minska var också något jag fokuserade på och det gjorde han också enkelt. Jag hittade ett sätt som funkade super bra och han ökar framåt i galoppen och inte uppåt. En helt annan form och lätthet i både steget och i handen. Så stolt över honom!
 
Igår blev det arbete med studs. Började som vanligt med att jogga igång i lite lägre form och jobbade sedan fram ett längre steg och högre tempo. Han har lätt för att gå långsamt så att öka mera är en självklarhet. Han skötte sig kanon och var väldigt mjuk och fin. Sedan ta några vändor över galoppbommarna innan vi la upp dem som studs och avslutade passet med att ha ett räcke på slutet, inte så högt men just så han fick ta i lite mera. Han var jätte duktig, mjuknade mot slutet och tog fina hörnpasseringar och lyssnade bra på skänkeln. Kul att han börjat lära sig att han inte ska gå som en tiger mot hindret utan kan gå lite lugnare och hoppa på styrka och inte fart.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress