Hallå i det ruggiga vädret! Hur mår ni idag? Jag har faktiskt inte riktigt känt efter och det kanske är tur, haft lite otur med mitt mående i ett par dagar och har därför inte hittat någon motivation till att uppdatera här. Lite tråkigt, men ibland får man ta livet för vad det är vissa dagar.
 
Gårdagen var i vilket fall som helst väldigt bra, gymmet direkt jag vaknade på "morgonen" och var där i ca 2h, gick på bandet, pratade med mamma i 30 min och sedan resterande tid pratade jag med en annan inspirerande kvinna som vi har i vårt liv. Mycket värdefull tid! Dagen avslutades på en minigolfbana tillsammans med Karlstad Streetrace vilket var väldigt roligt.
 
Idag blir det jobb till 14:00 sedan städ i stallet och vidare hem för fix av kvällens festligheter. Hoppas ni få en kanonbra måndag, precis som jag tänkt att ha, trots vädret.
 
 
I förrgår red jag Bandit och vi körde markarbete med bommar. La fram både cavaletti samt galoppbommar och han skötte det super bra, jämn och fin. Lätt i handen och arbetsvillig som bara den. Någon jag också märkt som förvånat mig är hur smidig han blivit i rörelserna, lyssnar super bra på skänklarna för att flytta både hastigare och mjukt. Det är en svaghet han haft tidigare men nu känns det som att en spärr har släppt eller så har jag gett 110% när jag rider, har ingen aning haha. 
 
Att öka och minska var också något jag fokuserade på och det gjorde han också enkelt. Jag hittade ett sätt som funkade super bra och han ökar framåt i galoppen och inte uppåt. En helt annan form och lätthet i både steget och i handen. Så stolt över honom!
 
Igår blev det arbete med studs. Började som vanligt med att jogga igång i lite lägre form och jobbade sedan fram ett längre steg och högre tempo. Han har lätt för att gå långsamt så att öka mera är en självklarhet. Han skötte sig kanon och var väldigt mjuk och fin. Sedan ta några vändor över galoppbommarna innan vi la upp dem som studs och avslutade passet med att ha ett räcke på slutet, inte så högt men just så han fick ta i lite mera. Han var jätte duktig, mjuknade mot slutet och tog fina hörnpasseringar och lyssnade bra på skänkeln. Kul att han börjat lära sig att han inte ska gå som en tiger mot hindret utan kan gå lite lugnare och hoppa på styrka och inte fart.
 
 
På Hööks har dem två par ridbyxor som jag tycker väldigt bra om. Jag velade mellan vilka jag skulle köpa, tills jag provade dem.
  • Det ena paret är från JH Collection och är super snygga i svart med gulddetaljer. Extremt skönt grepp upp på rumpan dessutom. Men själva tyget på ridbyxorna var hårdare än jag trodde, inte så stretchigt heller. Därför passade dem inte alls bra på min kropp och valde dem andra.
    Pris: 1199:-
  • Det andra paret är från CRW och var super mjuka i materialet. Skoningen kändes inte, det var dock inte lika bra klister i detta greppet som på JH byxorna, men fortfarande bra. Kunde dessutom ha dem i en stl mindre än jag har på mina andra ridbyxor, kändes bra!
    Pris: 699:-
Med detta sagt så behöver inte alltid dem dyraste ridbyxorna vara dem bästa. I detta fall stämde det inte i alla fall. Rekomenderar dock båda byxorna, men för den kräste och känsligare skulle jag välja CRWs.
 
Jh Collection här & CRW här