Igår gjorde jag någonting jag inte gjort på ett bra tag.. Red Bandit. Han, som många vet, har haft problem med ryggen bl.a och inte alls varit sig själv. Många månader har jag tyckt att han tappar bakbenen, inte sätter under sig eller kan länga steget ordentligt. Många olika koller har gjorts både hos klinik, massör, equiterapeut och vår egna veterinär. Efter en behandling på ryggen, mycket vila samt att igångsättningen bestått av markarbete i mängder, så började vi inse att han såg galet fin ut. Han har ju även fått gå över studs några gånger, för smidigheten och styrkans skull.
 
Som sagt, igår hoppade jag upp i sadeln igen efter många veckor, det är mamma som jobbat med Bandit dessa veckor. Men jag vart nyfiken efter förra veckans syn när han gick själv över studsen i paddocken. Så ut i paddocken, skrittade fram länge och sedan igång i trav. Jag satt beredd, beredd på att han skulle kännas ojämn bak. Efter en bra stund i höger varv hade jag glömt det för jag insåg att jag kände ingen orenhet bakifrån. Bytte varv, lika nojig och nästan väntade på att han skulle kännas oren i det varvet istället. Samma visa igen, glömde bort det just för att det fanns ingenting som tydde på orenhet. Över i höger galopp, ingenting. Över i vänster galopp, ingenting. Han har alltså blivit "ren" från sin smärta bak!!!! Jag valde att ta två språng i varje varv över studsen och ja... Han har aldrig känts så fin, någonsin.. Känns som en helt ny häst!
 
Jag trodde aldrig jag skulle få uppleva en sådan känsla igen efter att vi sålde Aelsa, men shit så fel jag hade. Jag tror minsann att Bandit kan imponera bra på mig nu och inte minst sagt under 2018. Jag ser så mycket fram emot det!
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress